Van egy
hasznos tipped?

Euro nyelvvizsga tippek

Ma már az Origo nyelvvizsga mellett lehetőség van Euro nyelvvizsga, Euro Pro (üzleti) nyelvvizsga, ECL nyelvvizsga letételére is, a vizsgázó maga választhatja meg, melyiket szeretné letenni.

Keret Euro nyelvvizsga tippek

Az Euro nyelvvizsga esetében lehetőség van egy- vagy kétnyelvű vizsgát tenni, és természetesen itt is megvannak a szintek (alap-, közép- és felsőfok). Az alábbiakban néhány tippet gyűjtöttem össze a szóbeli vizsgára készülőknek:

Sokan úgy mennek be a vizsgáztatókhoz, hogy magyarul köszönnek, és csak a tényleges feladatoknál váltanak át az adott nyelvre. Sokkal jobban veszi ki magát, ha már belépéskor az adott nyelven köszönsz, kérdezel, teszel megjegyzést. stb, vagyis tényleg használod a nyelvtudásod.

Az Euro nyelvvizsga szóbelije – mint minden szóbeli nyelvvizsga – a kommunikációs képességeket, aktív nyelvhasználatot méri. A feltett kérdésekre ne egyetlen szóval felelj, hanem részletesen, összetett mondatokban válaszolj, továbbá nyugodtan fűzd hozzá saját gondolataidat!

Amennyiben nem értetted a vizsgáztató kérdését (túl gyors volt, ismeretlen szavakat használt), ne fagyj le, és ne bámulj értetlenül! Kérd meg az adott nyelven, hogy legyen szíves megismételni, mert nem értetted, vagy kérdezd meg az általad nem ismert szó jelentését.

Amennyiben olyan témát fogsz ki a nyelvvizsgán, amiben nem vagy járatos, használj általános kifejezéseket, mondj általános mondatokat.

Az Euro nyelvvizsga a mindennapi, életszerű szituációkban alkalmazott nyelvtudást is méri. Ne felejtsd el, hogy minden szituációnak van egy kezdete és egy vége (pl. vásárlásnál, telefonbeszélgetésnél köszönés és elköszönés is beletartozik!). Mindig jó pont, ha a vizsgázó próbál kezdeményezni, és sokat segíthet a színészi teljesítmény is.

Weboldal címe: www.bonusnyelviskola.hu

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI NYELVTANULÁS, NYELVTANFOLYAM TIPPEK

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Vendéglátás: az étel csupán az élmény egy részéért felel!

Étterembe elsősorban a hétköznapitól eltérő ízvilágú, fenséges fogások miatt megyünk, ezért a különböző ételek, desszertek előállításának módja, minősége elsődleges fontosságú egy vendéglátó vagy turisztikai egység sikerének szempontjából.

Köttetés gyorsan és olcsón

Köttetés gyorsan és olcsón

Az egyetem végére eléggé besűrűsödtek a dolgok, az utolsó félévben már dolgoztam is, de szerencsére mindennel elkészültem időben. Ehhez azonban kellett az azonnali szakdolgozat kötés.

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Arcfestő tanfolyam Budapesten

Egy kis pluszpénzt szerettünk volna szerezni az ösztöndíj mellé a szobatársammal. Egy ismerősünk éppen gyerekrendezvényekhez keresett munkaerőt, csak egy arcfestő tanfolyam elvégzésére volt szükség.

Dobd kukába az önéletrajz sablonokat!

Dobd kukába az önéletrajz sablonokat!

Csomó önéletrajz minta van a neten, elég csak behelyettesíteni a saját adatokkal a sablonokat, és már küldhető is a CV... Kár, hogy nem érnek semmit, szinte lehetetlen velük állást találni. Miért?

CAD-CAM tanfolyam és más titokzatos elnevezések

CAD-CAM tanfolyam és más titokzatos elnevezések

Egyre többen érdeklődnek manapság a CNC technikusi és a CAD-CAM tanfolyamok iránt, amelyekkel nemcsak itthon, hanem külföldön is jól el lehet helyezkedni. De mit is takarnak ezek a szakmák?